top of page
  • Sindre Jacobsen

Coronavirus, Sjøen for Alle avlyst og rekordsvak krone.


Coronavirus, rekordsvak krone, usikkerhet i finansmarkedene og 2Sjøen for Alle er avlyst. Hvordan tror vi som jobber i båtbransjen at året 2020 vil bli?


Det ble i dag kunngjort at norges største båtmesse Sjøen for Alle er avlyst som følge av Coronaviruset. Dette er naturligvis svært synd for alle utstillere, og besøkende som har kjøpt billetter, bestilt fly og hotell. Messen som normalt markerer selve starten på båtsesongen, spesielt for Østlandet.


Langt færre nordmenn kommer til å legge sommerferien sin til utlandet og varmere strøk i år grunnet coronaviruset, godt hjulpet av en rekordsvak krone. Når nordmenn ferierer hjemme går salget av båter opp. Vi så tilsvarende tendenser noen år tilbake når flere europeiske land var offer for en rekke terrorhandlinger, og økt terrorfrykt fikk mange nordmenn til å velge å feriere i eget land.


En rekordsvak krone er dessverre dårlig nytt for nybåt salg, men positive nyheter for bruktbåtmarkedet. Vi spår derfor økt etterspørsel etter bruktbåt i år, og særlig nyere bruktbåter.


Det vil likevel være interessant å følge med på økonomien på makronivå, for å se hva slags effekter dette vil gi. Om bankene velger å stramme inn på lånevilkårene sine, kan dette legge en demper på det vi ellers tror vil gi et sterkt bruktbåtmarked for 2020.

109 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page