top of page
  • Sondre Klungland

Høsten 2021: Hva skjer i båtmarkedet?Vi skriver oktober 2021 og landet har offisielt åpnet opp igjen etter 18 måneder med delvis nedstengning og smittevernstiltak. Prisnivået på fritidsbåter har vært i taket, som følge av ekstrem etterspørsel og lang leveringstid på nye båter.


Nå ser det ut som om toppen ble nådd i juli. For selv med en del flotte bruktbåter på markedet, så det ut til at kjøperne ikke lenger var villig til å betale i dyre dommer, og i noen tilfeller, mange hundre tusener mer enn det tilsvarende båter ble omsatt for kun et år eller to tidligere.


Vi mener det er helt naturlig at bruktbåtprisene skal ned, men det er vanskelig å spå hvor mye, og hvor fort fallet vil skje. For med økte råvarepriser i nybåtproduksjonen, lang leveringstid på mange motorer, årelange ordrebøker hos flere av de populære produsentene i kombinasjon med rådyre fraktkostnader får vi neppe et krakk i bruktbåtmarkedet med det aller første. Men, men med gjenåpnet land, høy vaksineringsgrad og innreise uten karantene, vil nok mange syden-utsultede nordmenn prioritere utenlandsreiser i 2022 over en 3. norgesferie rad. Dette vil nok betydelig dempe etterspørselen etter en del båter.Så hva bør du gjøre om du går med planer om å kjøpe eller selge båt innen neste sommer? Bør du handle nå? Bør du vente?

Vi mener det avhenger av din situasjon og hvilken båt du ønsker å kjøpe/selge. Ta derfor gjerne kontakt med oss, og rådfør deg om hva vi tror er beste fremgangsmåte og timing for deg.


- House of Yachts teamet


89 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page