top of page
  • Forfatterens bildeSindre Jacobsen

Kjøreregler for et lykkeligere båtlivHei og riktig godt nytt år! Sindre fra House of Yachts her. Jeg skriver til deg fra snødekte Lysaker, hvor lite minner om sol, sommer og båtliv for øyeblikket. Du er kanskje ikke veldig opptatt av båt akkurat nå, men jeg skal allikevel gi deg en oppfordring og forsøke tilføre deg noe verdi.

Vi går en ny båtsesong i møte og selve usikkerheten er vel det som preger marked, hverdag og fremtid mest. Covid-19, karantene, inflasjon og renteheving er alle begrep som sirkulerer rundt oss og skaper usikkerhet. Jeg opplever at det synses, gjettes og spekuleres nok i hva og hvordan dette vil utspille seg fra før.

La meg heller snakke om det jeg faktisk VET betyr noe for deg. Her er noen håndfaste kjøreregler du kan ta med deg inn i et nytt båtår, enten du skal navigere deg gjennom kjøp, salg eller bytte i sesongen som kommer. 1. Begynn tidligere. Start nå.

- Ikke vent til sesongsstart. Du havner bare i konkurranse med alle andre, og beveger deg nå i et marked som opererer langt raskere enn du reagerer.

2. Ikke vent. Det første budet er ofte det beste.

- «Greed is good», «mye vil ha mer». Min erfaring tilsier at det første budet ofte kan være det beste. "The greater fool theory" eksisterer sjeldent i båtmarkedet.

3. Snakk med noen som kan det. - Du selger én båt i skuddåret, jeg selger båt hver dag. Din situasjon er helt unik, og må behandles deretter. Generelle råd vil trolig komme til kort. Ta en telefon til meg, eller noen som meg – de aller aller fleste vil hjelpe deg, selvom du ikke nødvendigvis skal kjøpe noe der og da.

4. Trå varsomt. Tenk risiko. Hold deg til det kjente.

- I nedgangstider er det de store, veletablerte og kjente varemerkene som faller i verdi sist, og minst. Kjøp kvalitet, tenk på annenhåndsverdi og pust med magen. Er du i tvil? Se pkt.3

5. Bruk effektive verktøy.

- Benytt deg av de verktøyene som finnes i veska. Vi snakker takstmenn, surveyors, mekanikere, riggsjekkere osv. Bruk fagfolk, det er en billig forsikring mot katta i sekken.

6. Oppsøk hjelp.

- Erfaringsmessig vet jeg dessverre at båtlivet strander i dårlige opplevelser, sure miner, stress og familiekrangel. Mye av dette kunne vært unngått ved å ta ibruk hjelp. Krangler du med ryggen din, sønnen din, eller kona om hvem som gjøre båtpussen? Sett det bort til noen som kan det. Resultatet blir uansett bedre.

Stresser dere avgårde fredag ettermiddag, og kommer frem til full uthavn uten plass å ligge?

Få noen til å klargjøre båten, fylle kjøleskapet, ta av kalesjen, fylle drivstoff og bytte sengetøyet.


Sliter du med stress og ubehag knyttet til manøvrering i havn, ved drivstoffstasjoner, i butikken eller ved dårlig vær? Meld deg på et generelt kurs, eller få noen til å komme ombord med deg i båten din en ettermiddag for å lære deg hvordan det skal håndteres i forskjellige situasjoner. Eller bare lei inn en kaptein, dette er mer og mer vanlig her i Oslofjorden, og muliggjør samtidig at kapteinen kan ta del i hyggen på like linje med de andre gjestene.

Hvis du er i tvil om hvor du skal begynne, hvem som utfører de forskjellige tjenestene eller om noe av dette kan passe for deg? Ta kontakt med meg. Vi har et helt apparat som står klare til å hjelpe deg. Uansett hvilken utfordring du har, eller oppgave som må løses kan du spørre meg. Vi gjør alt innen båt. Ja, helt seriøst- ALT! Bare test selv. Send meg en mail her


Sensommeren 2021 lanserte vi Sail Divison. En underavdeling av House of Yachts, spesielt rettet mot seilbåtmarkedet. Lanseringen var en kjempesuksess, og i 2022 utvider vi tilbudet og satser enda mer. Vi har laget et eget nyhetsbrev for Sail Divison, hvor du vil finne nyheter fra seilmarkedet, artikler, muligheter, båter som selges off-market og tilbud fra oss samt andre seilrelaterte samarbeidspartnere. Kort og greit: Er du glad i Seilbåt bør du signere. Vi satser på utsendelse ca. Hver annen måned. Trykk på knappen her eller nedenfor for å melde deg på.


Med vennlig hilsen Sindre Jacobsen House of Yachts

82 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page