top of page
  • Forfatterens bildeSindre Jacobsen

Månedens båt - Vitters 18,50

Oppdatert: 10. feb. 2021

Vi ønsker å starte en serie her på bloggen hvor vi hver måned fremhever en båt vi har for salg, som på sin måte skiller seg ut fra mengden. Være seg en unike løsninger, en spennende historie eller rett og slett en annerledes båt enn vi normalt ser i Norske farvann. Vi har utrolig mange forskjellig båttyper innom oss i løpet av året, så dette burde bli spennende!

 

Først ut er Vitters 18,50.


Vitters sier du? Er ikke det verftet som bygger superyacht seilbåter? Joda, det stemmer. Vitters Shipyard er først og fremst kjent for sine store seilbåt prosjekter, som vist her, ved 122 fot lange "S/Y Ghost".

122 fot lange "S/Y GHOST" er bygget ved Vitters Shipyard

Til tross for sitt velkjente rennomé som seilbåt-bygger tok de fatt på den 18,5 meter lange motorbåten "Jules Verne" tilbake i 2000 etter design av nederlenderen René van der Velden. Resultatet ble enestående, i ekte superyacht-standard. Båten er fullspekket av unike detaljer, både over og under dekk. Nydelig håndlagd rustfritt stål, klassisk mahogany og delikate hvite paneler i kombinasjon med vakker teak. Til tross for at det er helt tydelig at ingen kostnader ble spart under byggingen tok tidenes tann grep, også om denne vakre 61 foteren. Det ønsket nåværende eier å gjøre noe med. I 2018 undergikk båten en stor refit, og fremstår nå igjen som den perlen hun en gang var.

Skroget ble lakket opp med Alwgrip Carinthia Blue. Alle trepanler utvendig ble demonert, pusset ned og lakket opp igjen med 12 strøk Awlwood. Under vannlinjen ble skroget primet og påført nytt bunnstoff.

Det ble montert nye propeller, hele drivlinjen fra motor og ut ble sjekket og alt av pakninger byttet. Motor og drev fikk naturligvis full service og maler igjen som en katt, til tross for sine 3900 timer. Alle drivstofftanker renset, hydrauliske systemer servet og forbruksmateriale som batteribanker, zinkanoder og gassdempere ble byttet. Alt dette arbeidet med masse mer til gjør båten klar for nye eventyr. Den ligger trygt i vinteropplag i Sneek, Nederland, men kan vises etter avtale.


Vi lar bildene tale for seg, det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor denne båten er helt unik!129 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page