top of page

1912 Anker & Jensen 9mR Flirt IV

SPESIFIKASJON
BESKRIVELSE

Eventyrlig seilglede i klassisk mesterverk tegnet av linjenes mester Johan Anker. 
Hun er meget godt ivaretatt av nåværende eier etter en omfattende restaurering til Mint Condition over en 12 års periode, og med de beste materialer som kunne oppdrives.
Hun  fremstår i meget god stand. Alt treverk er byttet med nytt, alt jern er  skiftet til smidd syrefast stål. Super solid i alle ledd.

FLIRT IV er lynrask selv etter dagens standard og masten kan tunes og gir mulighet for optimal trim. Nyere seil og nyere motor.

Dette  er en unik mulighet til å føre arven og seilhistorien videre.  FLIRT IV  er en av de best vedlikeholdte klassiske seilbåtene fra Anker &  Jensen som har seilet i over 110 år.  

Hennes historie er spennende , og hun har seilt under navnene Mosk I, LO III & Torridon.
Om  du ønsker å konkurrere og hevde deg i 9mR klassen i Norge eller  internasjonalt, så kan Flirt IV være med å oppfylle denne drømmen. 
Hun er ikke bare en klassisk r-båt, konstruert og med spec for racing ,  men hun har også alle bekvemmeligheter under dekk. 

Flirt  IV ble bygget av Anker & Jensen på Vollen i Asker og sjøsatt i  1912. Den ble kontrahert av Grosserer Alf Rasmussen som da var nestleder  i KNS. Han ønsket en ny båt for å konkurrere i Europa Uken som skulle  gå av stabelen i Norge i 1914. Dette var datidens største  idrettsarrangement som var arrangert i Norge noen sinne. Europa uken  1914 skulle egentlig arrangeres i Spania, men
Sam Eyde som var  grunnlegger av Norsk Hydro, reiste til Spania og overtalte den spanske  kongen om at Norge måtte få denne muligheten for å legge det til  feiringen av den norske grunnloven som da var 100 år.

MÅ OPPLEVES!

Båten ligger innendørs i Sandfjord og sjøsettes i uke 15/16 . Ta kontakt for avtale om visning.

For mer info, kontakt:
Jeanette Arntzen 
909 39 610 
jeanette@h-y.no

3.250.000,-

Anker & Jensen

9mR Flirt IV

1912

Pris

Merke

Modell

Årsmodell

Lengde i cm

1438 cm

Lengde i fot

47 fot

Bredde

256 cm

Dybde

210 cm

Motorfabrikant

Yanmar

Motortype

Innenbords

Motorstr.

28 hk

Maks fart

6 knop

Drivstoff

Diesel

Vekt

11 000 kg

Materiale

Tre

Farge

Soveplasser

6

> SKRIV INN EPOST OG LAST NED SALGSOPPGAVE SOM PDF
SEND FORESPØRSEL:

Takk! Melding er sendt.

bottom of page